Prohibició de crema de restes vegetals en entorn agrari o silvícola

Dissabte, 15 d'octubre de 2022 a les 00:00

Des d'avui queda totalment prohibit en base a la llei 7/2022 

El passat 19 de setembre els Agents rurals van comunicar que des de la Generalitat de Catalunya es dóna de baixa el tràmit de "comunicació de crema", que permetia cremar restes vegetals del 16 d'octubre al 14 de març (periode de molt baix risc d'incendi).

La finalització d'aquest servei és degut a l'article 27.3 de la nova LLei 7/2022, de 8 d'abril, de residuos y suelos contaminados para una economía circular, que prohibeix de caràcter general la crema de residus vegetals en entorns silvícoles i agraris. Per tant, les comunicacions de crema han perdut la seva raó de ser.

Només s'exceptuen dos supòsits: en el cas que estiguin afectats per una plaga i no existeixen d'altres mitjans, i per prevenir risc d'incendi. En ambdós casos, caldrà comptar amb una autorització individualitzada expressa. La llei estableix que s'han de prioritzar els processos biològics per al tractament de la matèria orgànica.

Així doncs, a partir del 16 d'octubre ja no es podran tramitar comunicacions de crema. Les persones que necessitin gestionar els seus residus vegetals hauran d'optar per altres mètodes com són l'autocompostage per transformar el residu en abonament per a propi ús, trituració de les restes i utilització en el propi terreny, de forma prioritària o portar-les a un gestor de residus.

Darrera actualització: 15.10.2022 | 09:49