Tot llest per la IX Trobada d'estudis del Garraf i Olèrdola a Olesa

Dijous, 2 de novembre de 2023 a les 00:00

Olesa de Bonesvalls acollirà la IX Trobada de presentació d'estudis del Garraf i Olèrdola, amb presència del nostre municipi també en les ponències previstes.

El dimecres 8 de novembre tindrà lloc la IX Trobada de presentació d'estudis del Garraf i Olèrdola al Centre Cívic d’Olesa de Bonesvalls. Durant la jornada es donaran a conèixer estudis, actuacions i recerques fetes al voltant d'aquests dos parcs durant els darrers cinc anys. En total, hi ha 23 comunicacions i 3 pòsters. Així mateix, les comunicacions i ponències es podran seguir també en línia a través del canal YouTube de la Xarxa de Parcs Naturals.

A la IX Trobada de presentació d’estudis es presentaran diversos treballs provinents d’institucions acadèmiques o de recerca, d’entitats diverses o bé realitzats a títol particular, centrades en el patrimoni natural i cultural dels parcs del Garraf i d'Olèrdola i el seu entorn immediat. Jordi Ramos, alcalde d’Olesa de Bonesvalls, i Santi Llacuna, director dels parcs del Garraf i d’Olèrdola, donaran les paraules de benvinguda a les 9.45 h, encetant una jornada que s'allargarà també durant la tarda. 

Dins del programa de ponències en destaquen dues amb una clara influència d'Olesa de Bonesvalls, sent la primera a les 10.20 h del matí amb la presentació dels primers resultats de la intervenció arqueològica a La Vinya del Til·ler, un assentament d’època ibèrica i romana a Olesa de Bonesvalls (segles III aC-IV dC). La ponència la protagonitzarà Sofia Aldeco. 

Ja a la tarda, concretament a les 18.55 h, li arribarà el torn a la ponència 'Els cavalls com a eina de gestió forestal: consum d’espècies i disminució de la cobertura del sotabosc', de la mà de Jordi Bartolomé Filella. Aquest darrer treball ha comptat amb el suport de l'entitat 'Forest Horses', d'Olesa de Bonesvalls. 

A les 19.30 h, Jaume Cuscó, regidor de Mediambient d’Olesa de Bonesvalls, i Marta Naharro, regidora de Promoció econòmica d’Olesa de Bonesvalls, clouran la trobada.

Darrera actualització: 02.11.2023 | 10:42