Olesa Internacional. NET MED i CARE

Dilluns, 25 d'octubre de 2021 a les 00:00

La setmana del 18 al 23 d’octubre Olesa va participar en dos esdeveniments internacionals a Canyelles i a Barcelona.

L’objectiu d’aquest esdeveniments és promoure l’intercanvi cultural entre els joves dels municipis dels cinc països d’Europa que hi participen. El projecte, subvencionat per la UE, s’emmarca en el programa Europa amb els Ciutadans (Europe for Citizens)

El projecte “NET-MED. Bridge of Books” uneix municipis de cinc països europeus: Espanya (Canyelles i Olesa de Bonesvalls), Croàcia (Pazin), Bòsnia Hercegovina (Kresevo), Itàlia (Seneghe i Castelvecchio Subequo) i Portugal (Manteigas).

“NET-MED. Bridge of books” serà l'ocasió per crear una connexió estable entre les Institucions i els centres culturals dels cinc països involucrats en el projecte, debatre amb les associacions juvenils i presentar la creació a Canyelles del projecte “Biblioteca Europea per a Joves”.

Finalment, el projecte “NET-MED. Bridge of books” permetrà un contacte estable entre les biblioteques per a agilitar els nois en la lectura de llibres internacionals i l'intercanvi de coneixements literaris entre aquests. 

El divendres 22 es va fer a la Biblioteca Nacional de Catalunya l’acte de clausura del projecte CARE liderat per Manteigas. Aquest projecte ha presentat projectes per posar en valor activitats culturals en l’entorn dels refugiats. Fruit d’això s’ha editat un llibre il·lustrat que explica com és el trànsit dels refugiats pel mar. Aquest llibre serà ofert al CEIP Pont de l’Arcada i a la biblioteca municipal.

L’acte va consistir en un debat sobre l’arribada i integració dels refugiats a la nostra societat, amb representants polítics, de la cooperativa Diomcoop, d'Open Arms i del Consell Català del Moviment Europeu. En acabar es va fer una flash-Mob reivindicativa a la Barceloneta. Aquest projecte compta amb la participació dels municipis següents: Castelvechio i Seneghe (Itàlia), Dolna Malina (Bulgària) i Hradec Králové (República Txeca).

Dissabte 23, els delegats participants en els dos esdeveniments van visitar Olesa de Bonesvalls on van participar en un dinar de germanor.

El programa Europa amb els Ciutadans té per objectiu contribuir a difondre el coneixement sobre la Unió Europea, la seva història i diversitat als ciutadans i impulsar la ciutadania europea, alhora que millorar les condicions per a la participació cívica i democràtica a escala de la Unió Europea. Inclou també accions que donin suport a reforçar la memòria històrica i augmentar la participació ciutadana a la UE.

Darrera actualització: 28.03.2022 | 11:44