Visita dels representats d'Entrepobles a Olesa

Dijous, 9 de març de 2023 a les 20:00

El regidor de Cooperació Internacional s'ha reunit aquest matí amb els representants penedesencs de l'ONG Entrepobles.

Aquest matí el regidor de Cooperació Internacional, Carlos Vico, s’ha reunit amb els representants pendesencs de la ONG Entrepobles.

Entrepobles Penedès, el grup territorial de l’Associació Entrepobles, està fent tasques de sensibilització, educació emancipatòria i incidència al Penedès des de fa més de 20 anys. Aquest treball forma part de l’activitat global de l’Associació Entrepobles, que té altres organitzacions territorials a l’estat espanyol.

Entrepobles és una associació de solidaritat internacional independent, feminista, amb base social activista, constituïda el 1988. A través de la cooperació solidària, l’educació emancipatòria i la incidència política, promou la transformació social junt a organitzacions i moviments socials alternatius de tot el món pel ple exercici de les sobiranies socials, dels drets humans i de la natura.

En l’àmbit de la cooperació internacional treballen en projectes a l’Amèrica Central (Guatemala, El Salvador, Nicaragua, Hondures), Perú, Equador i col·laboren amb el MST de Brasil.

L’objectiu de la reunió ha estat explorar opcions per tal d’establir una col·laboració entre l’Ajuntament d’Olesa de Bonesvalls i Entrepobles.

Des de fa anys, l’Ajuntament d’Olesa dedica una part del pressupost a la cooperació internacional en accions per fomentar l’Educació pel Desenvolupament. Actualment el pressupost del muncipi destina 4.500 euros a aquesta finalitat.

L’any passat la col·laboració municipal va ser amb el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament per ajudar els refugiats d’Ucraïna i en 2021 és va col·laborar amb l’ONG Open Arms.

Darrera actualització: 09.03.2023 | 22:05