Alegacions contra la línia d'Alta Tensió

Dijous, 19 d'agost de 2021 a les 17:00

Els pobles penedesencs afectats per la MAT s'han compromés a fer al·legacions conjuntament

Aquest matí, a les 12 h, s’ha celebrat a la seu del Consell Comarcal una reunió del Consell d’Alcaldes presencial amb els representants dels diferents municipis afectats pel projecte de Forestalia. La reunió ha estat presidida pel president del CCAP Xavier Lluch, el vicepresident Albert Tort i el Diputat provincial Pere Pons.

Han assistit representants de Olèrdola, Sant Cugat Sesgarrigues, Avinyonet del Penedès, Santa Margarida i els Monjos, Castellet i la Gornal i Olesa de Bonesvalls. El regidor d'Urbanisme, Carlos Vico, ha estat el representant d'Olesa.

A la reunió s’ha informat de les actuacions fetes pels municipis i pels diferents consells comarcals de la província de Tarragona. El president del CCAP ha proposat que l'Alt Penedès s'afegís  a la reclamació col·lectiva que s’ha iniciat per part dels municipis de Tarragona. Per donar recolzament a aquest estudi extern s’implicaran els tècnics del CCAP, millors coneixedors de la realitat comarcal.

En la trobada s’ha debatut sobre la importància de fer un estudi a llarg termini de les necessitats energètiques del futur. Ja que sembla més raonable apostar per la creació d’energia a km 0. La necessària aposta per les energies renovables ha de fer-se amb una clara estratègia de desenvolupament comarcal i amb el consens del territori.

També s'ha reflectit que, en cas de necessitar fer línies noves, es demanarà que siguin soterrades o que aquestes vagin en paral·lel a altres línies ja existents.

Tots els municipi assistents han acordat unir-se en la elaboració de les al·legacions i fer-les coordinament amb el Consell Comarcal de l'Alt Penedès i que aquest es coordini amb els municipis de Tarragona. L’objectiu és que tots els municipis catalans afectats presentin una única al·legació, per, d’aquesta manera, donar més pes a la reivindicació.

Cal recordar que aquest és un projecte d'iniciativa privada, dut a terme per l'empresa Forestalia i que està en una fase prèvia de desenvolupament. La Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya també tenen previst fer al·legacions a la construcció d'aquesta infraestructura.

Més informació d'aquest projecte aquí.

Darrera actualització: 27.08.2021 | 07:58

Imatges