Ple de novembre de 2013

Dilluns, 2 de desembre de 2013 a les 00:00

El passat dijous 28 de novembre es va celebrar el ple ordinari municipal de l’Ajuntament d’Olesa de Bonesvalls.

Amb el suport de tots els membres de govern, l’abstenció d’UpO (Units per Olesa) i el vot en contra de CiU, es va aprovar el canvi de destí de la subvenció de 200.000 euros del PUOSC per a la rehabilitació del nucli antic, i prioritzar el soterrament dels serveis bàsics del carrer Raval.

El regidor d’Urbanisme Jaume Cuscó va recordar que la redacció del nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal introduirà afectacions i modificacions en el nucli antic i que el projecte de rehabilitació es sol·licitarà en el nou PUOSC. També va traslladar la seva confiança en què l’any vinent es pugui abordar l’obra de renovació de la xarxa d’aigua.

Durant la sessió es va informar d’alguns dels convenis de col.laboració signats per l’Ajuntament i l’AMPA de l’escola Pont de l’Arcada per a dur a terme el servei d’acollida matinal dels alumnes del centre. També amb el Consell Esportiu Comarcal per a la promoció d’esport extraescolar en les modalitats de patinatge, atletisme i arts marcials. Amb el Consell Comarcal per a regular l’ús del servei de transport escolar no obligatori de la ruta 36 per al curs 2013/2014; i també amb la Diputació de Barcelona per a donar continuïtat al servei de lectura i Bibliobús.

A l’inici del ple l’alcalde Enric Ases va traslladar el condol de tot el consistori per la mort de la mare del regidor de CiU José Antonio Garcia.

El ple també va aprovar definitivament el compte de l’exercici 2012 i que deixa, entre d’altres xifres, un romanent de tresoreria per a despeses generals de 786.000 euros. Els quatre grups de govern van votar a favor, amb l’abstenció d’UpO i el vot contrari de CiU, que va lamentar l’endarreriment en la presentació del compte general i va criticar la manca en inversió.

A l’apartat de mocions, es van aprovar per unanimitat diverses propostes dels grups de govern, relatives a l’adhesió de l’Ajuntament al protocol d’execució de les diligències de llançament als partits judicials de Catalunya per tal de millorar la capacitat de les administracions en la reducció i prevenció dels desnonaments. També una de rebuig de tancament de l’empresa Sca Hygiene Products SL Tissue Europe al municipi de Mediona i de suport a les persones afectades; i una tercera per a l’impuls de la política industrial a l’Alt Penedès.

Pel que fa a la moció d’UPO a favor d’incentivar la neteja dels boscos, es va aconseguir el compromís de tot els grups d’abordar l’assumpte i crear una comissió de treball en els propers mesos.

A la darrera part de precs i preguntes, els grups de l’oposició van formular consultes el voltant del retorn de les taxes de primera ocupació per alguns veïns del municipi, les obres al pati de l’escola o el pla per a la millora de la senyalització al barri del Pla del Pèlag.

La sessió es va cloure amb la participació de diversos veïns presents a la sala i la felicitació per la designació del portaveu del PSC Josep Maria Tillo com a nou conseller comarcal.

Darrera actualització: 25.11.2019 | 09:35